Přezůvky pro školáky, aneb jak vybrat správnou obuv

Kategorie : Novinky

Proč je správná obuv tak důležitá?

Děti tráví ve škole velkou část dne, často jsou na nohou nejen při přestávkách, ale i během odpoledních aktivit. Špatně zvolená obuv může vést k různým problémům, jako jsou otlaky, puchýře nebo dokonce vadné držením těla a nesprávný vývoj chodidel.

Správná školní obuv by měla poskytovat dostatek prostoru pro prsty, podporovat přirozený pohyb chodidla a zajistit optimální rozložení váhy. A právě tyto aspekty jsou předními vlastnostmi modelů Bubble a Dolphin od Peter Legwood. Tyto modely jsou vyrobeny z EVA směsi.

Model Bubble je ideální volbou pro děti, které hledají obuv, která je pohodlná a zároveň stylová. Boty Bubble mají kulatou špičku, která zajišťuje dostatek prostoru pro prsty. To je důležité, protože stísněné prsty mohou vést k deformacím a bolestem chodidel. Oba modely – Bubble i Dolphin – jsou navrženy tak, aby podporovaly přirozené rozložení plosky nohy. To znamená, že váha těla je rovnoměrně rozložena po celé ploše chodidla, což snižuje riziko přetížení určitých částí chodidla a zajišťuje lepší pohodlí při nošení.

Model Dolphin, stejně jako u modelu Bubble, i u tohoto modelu je dostatek místa pro prsty, což podporuje zdravý vývoj chodidla. Klíčovým prvkem tohoto modelu je 1 cm drop, což znamená, že pata je o 1 cm výš než špička. Tento rozdíl přispívá k přirozenému držení těla a snižuje tlak na přední část chodidla.

Jak vybrat správnou velikost?

Při výběru školní obuvi je důležité zvolit správnou velikost. Dětská noha roste rychle a proto je doporučeno nechat při nákupu trochu místa navíc, aby noha měla prostor pro růst a volný pohyb prstů. Délku chodidel při objednávce uvádějte do poznámky. Detailní postup, jak měřit můžete najít ZDE.

 

Správná obuv je klíčová pro zdravý vývoj dětských nohou, a proto bychom jí měli věnovat dostatek pozornosti. Nezapomínejte, že zdravé nohy dnes znamenají méně problémů v budoucnu, a proto je důležité investovat do kvalitní dětské obuvi, která splňuje všechny požadavky na zdravý vývoj dětských nohou.